Over ons

Het SOG Rechtsbureau is een onderdeel van de Studenten Organisatie Groningen. Wij geven gratis juridisch advies aan studenten en particulieren.

De meeste casussen die wij behandelen gaan over het huurrecht en het onderwijsrecht, maar wij beperken ons niet tot deze rechtsgebieden. Mensen met vragen over contracten, uitkeringen of mensen die problemen hebben met de gemeente worden ook door ons behandeld. Wij buigen ons over elk juridisch probleem. 

Het Rechtsbureau bestaat uit enkele gevorderde rechtenstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen.

Elke woensdagmiddag houden wij een spreekuur van 15.00 tot 17.00 (let op: in verband met corona-maatregelen, zijn er momenteel geen spreekuren). Verder kun je altijd contact opnemen via de mail of het contactformulier. Tijdens het spreekuur wordt uw casus/probleem behandeld door twee mensen. Op deze manier bundelen wij onze kennis en kunnen wij snel advies geven. Het streven is om binnen een week de cliënt van gratis juridisch advies te voorzien. 

Het Rechtsbureau is aangesloten bij de Stichting Steunpunt Bemiddelingskosten Groningen. Dit is een samenwerking tussen de Groninger Studentenbond, het Kamerbewoners Adviesburo en het Rechtsbureau van de Studenten Organisatie Groningen. Het Steunpunt Bemiddelingskosten Groningen biedt hulp aan particulieren die onterecht te hoge bemiddelingskosten betaald hebben bij het aangaan van hun huurcontract. 

Heb jij bemiddelingskosten voor je kamer of appartement betaald en wil je meer informatie over het Steunpunt of hulp bij het terugvorderen van de bemiddelingskosten, klik dan hier.